Username :
Password : ?
Register

Woopy - Tuesday 15th October 2019

Tuesday 15th October 2019
Woopy
Als laatste training in de lessenreeks een wedstrijdje met de 5 deelnemers

Power snatch
1 x 63kg (Full snatch wou vandaag maar niet lukken. Denk omdat ik schrik had de bar weer veel te hoog te gooien. In principe goed dat ik me daar aan aanpas, maar niet als het dan bij 'zwaardere' gewichten niet meer lukt om dieper te zakken)
1 x 65kg
1 x 68kg (Vanaf de grond een PR maar gezien de tehniekproblemen toch niet tevreden mee) PR

Clean and jerk
1 x 93kg (Mini split op de jerk)
1 x 97kg (Idem)
0 x 101kg (Idem. Bar maar tot halfweg boven gekregen. Wel nog verder uitgeduwd maar uiteraard afgekeurd)

Gewonnen op zowel punten als op totaal gewicht (of dat laatste mss net niet, de grootste (enige) concurent had een goede dag op snatch), en blij met de clean and jerk waarvan de clean nog best vlot ging, maar niet tevreden over de snatch. Soit, blijven aan werken.
Had qua punten trouwens ongeveer 10% te weinig om me te kunnen qualificeren voor het BK, dus dat komt ook wel volgend jaar.
We krijgen nog een schema toegestuurd dat vandaag al even toegelicht werd. Nu nog uitzoeken waar te trainen.
quote |
0 likes | 4 comments
Tuesday 15th October 2019 20:17
Dennis
Cool dat je al dicht bij de BK eisen zit. Je bent nog maar goed en wel bezig, komt mooi :)
quote
0 likes
Tuesday 15th October 2019 22:46
Woopy
Als ik naar de -81kg zou gaan (maar da's een grote als, het gewicht waar ik nu op zit is naar mijn ervaring voor mijn kracht/lichaamsgewicht ratio het beste) zou ik 181kg totaal moeten halen voor dat minimum. Ik haalde nu bij ~85kg een totaal van 165kg. Moet lukken denk ik. Met een full snatch was ik zeker boven de 70kg geraakt en die jerk moet ook beter kunnen waardoor die 101kg ook vlot had moeten zijn.
quote
0 likes
Wednesday 16th October 2019 10:23
Rik
Misschien dat je iets sneller wordt of dat de techniek beter lukt als je iets lichter bent? Het zou kunnen dat je voor weightlifting sterker bent als je iets lichter staat. Er komen daar hele andere zaken bij kijken dan bij powerlifting of strongman. Dus is 't misschien toch de moeite om het eens in een lichtere gewichtsklasse te proberen. Als je ook iets op je 1RM squat en DL moet inboeten. Ik denk niet dat diet de beperkende factor gaat zijn voor je prestaties in het gewichtheffen. Zeker niet omdat je nog heel veel moet oefenen wat de techniek betreft.
quote
0 likes
Wednesday 16th October 2019 10:50
Woopy
Da's dan ook wel weer waar.
quote
0 likes