Username :
Password : ?
Register

Woopy - Friday 13th March 2020

Friday 13th March 2020
Woopy
Bodyweight
81.9kg

Het bulken op een vegan dieet blijkt zwaar tegen te vallen. De algemene trend is nog steeds stijgend, wat dus op zich positief is, maar ik moet er wel behoorlijk wat moeite voor doen. Ik eet nu al vaak terwijl ik niet echt honger heb, en ben nooit een grote eter geweest. Veel (gezonde) caloriebommen vallen natuurlijk af bij vegan voeding. De belangrijkste die overblijft is noten. Daar eet ik er nu al 100g per dag van, door de dag heen als snack, en vaak zitten er ook noten in het avondeten en in de hummus, dus ik ben niet bepaald geneigd daar nog in te verhogen.

Een beetje in de gaten blijven houden. Waar ik nog het meest ruimte heb om wat toe te voegen, is het avondeten.

Voor velen een droom, jezelf dagelijks kunnen volproppen en amper of niet bijkomen, maar voor mij toch niet zo fijn :p
quote |
0 likes | 6 comments
Friday 13th March 2020 12:55
Rik
Ik zou in jou geval ook je afmetingen in de gaten houden en niet enkel je gewicht.

Verder misschien ook er op letten dat snacken wordt afgeraden. Beter grotere maaltijden eten. Vooral je eiwitten worden dan beter benut. En dat is bij een vegan dieet meer van belang vanwege aminozuur samenstelling van plantaardige eiwitten.
quote
0 likes
Friday 13th March 2020 14:32
Woopy
Als ik minder eet verdeeld over de dag maar meer in 1 maaltijd ga proberen proppen, ga ik op het eind van de dag sowieso minder binnen hebben :p
Waarom worden je eiwitten beter benut als je een massa in 1 keer binnenkrijgt ipv verdeeld over de dag?
quote
0 likes
Friday 13th March 2020 16:40
Rik
Je krijgt een muscle protein syntheses spike als je een grote hoeveelheid eiwitten in 1 keer binnen krijgt. Die neemt geleidelijk af maar spiked niet meer of veel minder als je te snel weer eiwitten eet. Normaal zou je er ongeveer 3 uur moeten tussen houden.
Als je steeds kleine hoeveelheden eiwitten eet, verdeeld over vele kleine maaltijden per dag wordt die muscle protein syntheses niet aangewakkerd en worden je eiwitten veel meer als brandstof gebruikt ipv spier-herstel/groei.
quote
0 likes
Friday 13th March 2020 17:47
Dennis
Interessant maar denk niet dat dit voor de gewone sporter als ons echt heel veel belang heeft. Mss voor de topsporters die echt alles moeten perfectioneren om nog iets van gains te maken.
quote
0 likes
Friday 13th March 2020 18:07
Rik
Nee, dit is juist heel belangrijk voor iedereen. Zelfs al doe je niet aan sport.
Hoe intensiever je sport, hoe minder belang dit heeft. Maar nog steeds is het van belang dat je eiwitten eerder in grote porties een dan in kleine. Je hebt een minimum aan BCAA's per portie nodig om MPS op gang te krijgen. Vanaf die minimum hoeveelheid maakt het niet zo heel veel meer uit. Maar je hebt, vooral van plantaardige eiwtten, redelijk wat nodig om aan het minimum te komen. Voor dierlijke eiwitten is 30 eiwitten per maaltijd meestal wel voldoende om genoeg L-Leucine (de belangrijkste bcaa in dit geval) binnen te krijgen voor een voldoende MPS spike. Als je te weinig eiwitten in 1 portie binnen krijgt komt er gewoon geen MPS op gang en vertraag je je herstel aanzienlijk.
Bij iemand die intensief sport komt MPS makkelijker op gang. MPS = muscle protein synthesis = de aanmaak/herstel van spierweefsel
Last edited: Friday 13th March 2020 18:13
quote
0 likes
Saturday 14th March 2020 11:31
Woopy
Gisterenavond nog snel een nieuwe weegschaal gekocht. De oude bleef zelfs met nieuwe batterijen erg vreemd doen.
Vanochtend 82,8kg. Dat valt meer in de verwachtingen :D
Had kut geweest als ik met de oude weegschaal vandaag mijn gewicht had proberen regelen voor de wedstrijd die vanavond normaal doorging.
quote
0 likes