Username :
Password : ?
Register

Woopy - Tuesday 5th May 2020

Tuesday 5th May 2020
Woopy
Bodyweight
83.2kg

Snatch
3 x 40kg
3 x 40kg (Techniek begint echt goed te zitten)
3 x 50kg
3 x 60kg
2 x 65kg (Eerste rep gefaild, maar scheelde weinig, dus goed genoeg om verder te gaan)
2 x 70kg (Laatste rep gefaild, maar ook weer goed genoeg)
2 x 75kg (idem) PR
1 x 80kg (Eerste rep meteen een goeie. Daarna 2 keer net niet in evenwicht kunnen houden)
1 x 80kg (Laatste rep een goeie, eerste 2 net niet)
0 x 80kg (2 keer net niet. Derde rep in evenwicht opgevangen, beginnen omhoog squatten, maar de overhead squat kracht leek ineens uitgeput te zijn, dus gedropt)

Ik had al enkele dagen voor deze training het ambitieuze plan om 3x80kg te snatchen, wetende dat dat mijn 1RM is en mijn 3RM 70kg is. Toch leek het me haalbaar. De kracht is er, de techniek zit tegenwoordig best goed, en de durf is de laatste tijd ook met grote sprongen aan het verbeteren. Plan is niet gelukt, maar toch zeer tevreden. Met iets meer evenwicht, had dit een geslaagde 3x3 kunnen zijn. Met mijn PR!
Mijn snatch assistance is voor een groot deel gericht op de overhead stabiliteit, dus dit gaat zeker in orde komen. Volgens de tracker is het geen PR gezien ik niet meer dan 1x80 in 1 set gedaan heb, maar toch is dit behoorlijk huge voor mij!

Hang clean + Push press
3 x 50kg + 1 x 50kg (push press is voeten niet verplaatsen en geen double dip. Lang geleden)
3 x 70kg + 1 x 70kg
3 x 80kg + 1 x 80kg
3 x 90kg + 1 x 90kg (easy press nog)
3 x 100kg PR + 0 x 100kg (2de clean net niet gefaild. Kunnen corrigeren. Press net niet gelukt. Moet in principe vrij easy lukken maar wsl door die nipte clean een pak energie verloren)

Squat (high bar)
5 x 70kg
5 x 110kg
3 x 130kg
3 x 150kg (Fijn om eindelijk nog eens zwaarder te kunnen squatten. Had nog iets kunnen verder gaan maar was genoeg geweest voor vandaag)

Zalige training!

Geen wonder dat mijn squat de afgelopen tijd slechter ging, na snatch en clean assistance telkens. Maar nu, op een normale ondergrond met een normaal rack, ga ik blijkbaar toch terug wat zwaarder kunnen squatten.

Overmorgen gaan we voor een dik clean & jerk PR!
quote |
1 likes | 8 comments
Tuesday 5th May 2020 20:16
Dennis
Sterke training! Lijkt me best normaal dat je squat iets minder is na zulke oefeningen :) normale ondergrond FTW!
quote
0 likes
Wednesday 6th May 2020 10:50
Woopy
De snatches:


quote
0 likes
Wednesday 6th May 2020 11:17
Rik
Uit wat ik van Juggernaut training Systems begrepen heb moet je misschien veel meer met sub-maximale gewichten werken. Reps maken met gewichten die je 99,9% zeker haalt.
Ik heb de indruk dat je misschien teveel gefaalde reps in je training hebt zitten, waardoor een geslaagde rep geen automatisme wordt.
Ze zeggen bij JTS ook dat zware reps of reps onder teveel vermoeidheid bij weightlifting weinig zin hebben. Je snelheid neemt te fel af en de techniek gaat daar onder lijden en je traint geen power (snelheid) meer.
Voor powerlifting maakt dit niet uit, maar voor weightlifting is dat blijkbaar geen goed idee.
quote
0 likes
Wednesday 6th May 2020 11:24
Woopy
Dat geloof ik wel, maar anderzijds is dit qua kracht absoluut nog geen max-gewicht. Ik krijg elk van deze 9 beurten vlot boven mijn hoofd. Het is het in evenwicht houden na de catch die het probleem nog lijkt te zijn. Ik zou kunnen mijn reps met 60-65kg doen, maar daar slaag ik er in om die balans puur op schouderkracht te corrigeren, en dat is nu ook niet helemaal nuttig.
quote
0 likes
Wednesday 6th May 2020 12:33
Woopy
Net met iemand van de weightliftingvriendjes er over gesproken. Vermoedelijk als ik mijn hoofd stil kan houden (ipv het achterover te gooien) gaat het al een pak makkelijker zijn om in balans te blijven. Bij de opwarming doe ik dat nog goed. Als ik mijn filmpjes van gisteren kijk, begint dat vanaf 65kg iets minder goed te zijn, en daar begin ik dan ook fails op evenwicht te hebben. Dat is iets dat ik me in de loop der jaren aangeleerd heb blijkbaar, en dat ik nu wat moet zien te verleren. Maar daar is wel beterschap in aan het komen.
Doordat ik mijn hoofd naar achter gooi, vergroot op dat moment de afstand tussen mezelf en de bar, en moet mijn hoofd ook een grotere afstand afleggen om onder de bar te komen.

Hierbij even een vergelijking tussen de 60kg (links) en 80kg (rechts). De verschillen zijn niet supergroot, maar groot genoeg.

Last edited: Wednesday 6th May 2020 12:34
quote
0 likes
Wednesday 6th May 2020 12:39
Dennis
Das inderdaad een groot verschil voor een relatief kleine beweging amai. Zo heb je wel weer iets om aan te werken.
quote
0 likes
Wednesday 6th May 2020 12:45
Rik
Woopy:
"Dat geloof ik wel, maar anderzijds is dit qua kracht absoluut nog geen max-gewicht. Ik krijg elk van deze 9 beurten vlot boven mijn hoofd. Het is het in evenwicht houden na de catch die het probleem nog lijkt te zijn. Ik zou kunnen mijn reps met 60-65kg doen, maar daar slaag ik er in om die balans puur op schouderkracht te corrigeren, en dat is nu ook niet helemaal nuttig."

Dus in jouw geval zijn dit gewoon sub-maximale pogingen. Hmm, dan is het moeilijk het aantal missers te doen dalen en toch nuttig bezig te zijn.
Misschien gewoon eens vragen aan Max van JTS? Ik denk dat je die wel gewoon een mailtje mag sturen of desnoods regeren op een YT filmpje met een vraag.
quote
0 likes
Wednesday 6th May 2020 12:49
Rik
Woopy:
"Net met iemand van de weightliftingvriendjes er over gesproken. Vermoedelijk als ik mijn hoofd stil kan houden (ipv het achterover te gooien) gaat het al een pak makkelijker zijn om in balans te blijven. Bij de opwarming doe ik dat nog goed. Als ik mijn filmpjes van gisteren kijk, begint dat vanaf 65kg iets minder goed te zijn, en daar begin ik dan ook fails op evenwicht te hebben. Dat is iets dat ik me in de loop der jaren aangeleerd heb blijkbaar, en dat ik nu wat moet zien te verleren. Maar daar is wel beterschap in aan het komen.
Doordat ik mijn hoofd naar achter gooi, vergroot op dat moment de afstand tussen mezelf en de bar, en moet mijn hoofd ook een grotere afstand afleggen om onder de bar te komen.

Hierbij even een vergelijking tussen de 60kg (links) en 80kg (rechts). De verschillen zijn niet supergroot, maar groot genoeg.

"

Misschien dan meer sets met 65kg doen om het er uit te krijgen? En dan stilaan naar 67,5kg, 70kg, ... Tot je setjes met 80kg kan zonder je hoofd achteruit te gooien?
Je kan dan nog steeds een top-set doen met het gewicht dat je voorop gesteld had. Maar het volume in de training zal dan wel lichter zijn.
quote
1 likes