Username :
Password : ?
Register

Woopy - Friday 20th August 2021 - Trainingsschema

Friday 20th August 2021
Woopy
Na het trainingskamp met Big Z een en ander opgestoken, en ik ga daar een en ander van proberen integreren in mijn trainingen. Ik blijf nog steeds de drie krachtsporten combineren, al gaat de focus terug iets meer naar strongman keren, waarbij ik ook wil zorgen dat ik daar terug wat all-rounder wordt. Enkel de echte conditie-onderdelen laat ik voorlopig nog even achterwege. Die komen wel als er eens een wedstrijd op de planning komt waarbij ik die conditie nodig heb.

De grootste verandering zal zijn dat ik een extra dag ga trainen, maar die trainingen iets korter ga houden. De strongman training in het weekend blijft wel een "grote" training.

Dinsdag: Log/Bench dag
- Log lift: Ik heb een schema van Z gekocht voor de log lift. Blijkt een heel weekschema te zijn met dus ook squat, deadlift, enz... Dus ik ga er wat moeten zaken uitpikken. Ik ben niet helemaal overtuigd van het plan, maar ik kan het maar es proberen. We zien wel waar we stranden.
- Bench press: dezelfde aanpak als voorheen. Afwisselend 4x4 en 4x2. Stapje terug nemen en terug opbouwen. Na de log, omdat ik denk dat bench minder last van een voorgaande log-sessie gaat hebben, dan omgekeerd.
- Triceps: dit zullen vooral extensions worden

Woensdag: Squat dag
- Squat: 1x5 als lichte week, daarna 3x3, daarna 1x1 als heavy week, en de vierde week een zware single op high bar squat als variatie en ook als ondersteuning voor weightlifting
- Front squat: in de 1x5 week van de squat wordt dit een zware single of double. De andere weken is high rep/pompen
- Lower back: good mornings met band of met barbell
- Wrist roller: voor big Z doet het wonderen voor zijn grip om dit regelmatig te doen. Ik denk dat het ook kan helpen voor de tennisellebogen die ik jaren geleden had en die soms nog eens opspelen. Daarnaast was ik ook onder de indruk van Z's onderarmen en die wil ik ook!

Donderdag: Weightlifting
Week 1
- Power snatch: singles
- Power clean & strict press: triples
- Hang clean: triples
- Jerk: 1x1

Week 2
- Power snatch: triples
- Clean: zware single/double/triple
- Box jumps
- Jerk: 3x3

Op de jerk na zit er geen echte opbouw in gewichten hier, omdat bij weightlifting de vorm van de dag een grote rol speelt. Weightlifting is momenteel iets minder de focus van de trainingen, dus is niet erg als ik wat last heb van de squats van de dag er voor.

Zaterdag of zondag: Strongman
- Farmers/Yoke: week 1 = heavy frame carry, week 2 = heavy yoke, week 3 = farmers op afstand, tot 5 runs, week 4 = yoke op snelheid, tot 5 runs
- Deadlift: zelfde aanpak als voorheen. Afwisselend een triple en de week erna een single. Kleine aanpassing hier is dat die single afwisselend een gewone deadlift zal zijn, en de andere keer een verhoogde deadlift met de axle. Voorbeeld van 6 weken: 3x190kg, 1x202,5kg, 3x192,5kg, 1x max axle DL, 3x195kg, 1x207,5kg
- Overhead: 4 weken rotatie van axle, keg press, log lift, medley. Bij axle en keg is het doel een set van 5 reps, en als ik die haal, de volgende keer verzwaren. Log lift is 1 minuut op reps, MET clean bij elke rep. Niet te zwaar beginnen en per sessie wat verzwaren. Medley is de drie voorgaande lifts samen.
- Zandzak/Atlas Stones: hangt af waar ik train (thuis heb ik geen stones en in Gent geen zandzakken). Stones is hetzelfde principe als de axle en keg. Zandzak is de 90kg op reps en af en toe de hoogte eens aanpassen. De stones ga ik 1 keer op de vier weken met tacky doen voor een max gewicht.
- Wrist roller: Z doet ze elke training. Dat gaat voor mij teveel zijn, denk ik.

Ondertussen proberen qua lichaamsgewicht rond de 88kg te blijven. Is een goed gewicht voor mij.
quote |
1 likes | 12 comments
Friday 20th August 2021 16:28
515
Klinkt als een plan! B) Fijn dat je trainingskamp je een andere kijk en een extra boost heeft gegeven.
En slim om de wrist roller in het begin sowieso niet elke keer te doen.
quote
0 likes
Thursday 26th August 2021 14:17
Woopy
Heel kleine aanpassing.
Eind november doe ik een push pull wedstrijd mee (log en deadlift). Strongman, dus straps zijn toegestaan.
Powerlift wedstrijden zitten er dit jaar niet meer in. Alle komende wedstrijden heb je een minimum voor nodig dat ik niet gehaald heb. Straps schelen bij mij ook wel 5 tot 10kg. Ik ga tot aan die wedstrijd al mijn deadlifts dus met straps doen. Kan ik er wat aan wennen plus kan ik aan de iets zwaardere gewichten wennen. Grip train ik in mijn nieuwe schema toch extra bij, dus is ook goed.
Zou cool zijn moest ik de -105kg klasse waar ik dan in zit kunnen winnen, maar dat zal vooral van mijn deadlift afhangen :D
quote
0 likes
Thursday 26th August 2021 17:29
Dennis
Cool:) zou wel vet zijn winnen in de -105 lol. Triest om te weten eigenlijk als ik een PL wedstrijd zou doen ik geen schijn van kans maak om ooit te winnen met Rob Esselens erbij haha.
quote
0 likes
Thursday 26th August 2021 17:33
Woopy
Ik weet niet wie er momenteel zoal in het wereldje zit onder de -105kg, of wie daarvan aan deze wedstrijd zal meedoen, maar ik denk als ik terug 120kg log haal, de kans groot is dat ik dat onderdeel win of op zijn minst top 3 haal. Deadlift is dan weer minder, en zou me niets verbazen als er iemand uit mijn categorie richting 300kg gaat..
quote
0 likes
Friday 27th August 2021 7:12
Rik
Dennis:
"Cool:) zou wel vet zijn winnen in de -105 lol. Triest om te weten eigenlijk als ik een PL wedstrijd zou doen ik geen schijn van kans maak om ooit te winnen met Rob Esselens erbij haha."

Je moet ook niet alleen meedoen om te kunnen winnen hè. Er zijn er altijd wel die net wat minder sterk of ongeveer even sterk zijn. Daar kan je ook mee in competitie gaan. En jezelf proberen verbeteren is ook al cool.
quote
0 likes
Friday 27th August 2021 10:15
Dennis
Rik:
"
Dennis:
"Cool:) zou wel vet zijn winnen in de -105 lol. Triest om te weten eigenlijk als ik een PL wedstrijd zou doen ik geen schijn van kans maak om ooit te winnen met Rob Esselens erbij haha."

Je moet ook niet alleen meedoen om te kunnen winnen hè. Er zijn er altijd wel die net wat minder sterk of ongeveer even sterk zijn. Daar kan je ook mee in competitie gaan. En jezelf proberen verbeteren is ook al cool."

Haha weet ik. Maar toch een vreemde gedachtengang dat je gewoon zelfs nooit een kans zal maken 🤣 wil wel de ervaring zoiezo eens meemaken en kijken of ik het tof vind om te doen.
quote
0 likes
Friday 27th August 2021 11:54
Rik
Ja, als je zelf geen genetische freak bent zal het moeilijk worden tegen mannen zoals Rob.
quote
0 likes
Tuesday 31st August 2021 19:04
Woopy
Woopy:
"Heel kleine aanpassing.
Eind november doe ik een push pull wedstrijd mee (log en deadlift). Strongman, dus straps zijn toegestaan.
Powerlift wedstrijden zitten er dit jaar niet meer in. Alle komende wedstrijden heb je een minimum voor nodig dat ik niet gehaald heb. Straps schelen bij mij ook wel 5 tot 10kg. Ik ga tot aan die wedstrijd al mijn deadlifts dus met straps doen. Kan ik er wat aan wennen plus kan ik aan de iets zwaardere gewichten wennen. Grip train ik in mijn nieuwe schema toch extra bij, dus is ook goed.
Zou cool zijn moest ik de -105kg klasse waar ik dan in zit kunnen winnen, maar dat zal vooral van mijn deadlift afhangen :D"

Eind oktober doe ik ook nog mee aan een heel gelijkaardige wedstrijd (log en axle deadlift) die online en internationaal is. Qua datum komt het perfect uit met mijn plan van 9 weken op log, dus da's mooi. Ik ga me wel vooral op de wedstrijd in België richten, aangezien ik daar kans maak op een mooie plaatsing.
quote
0 likes
Tuesday 31st August 2021 19:16
Dennis
Cool! Online dan moet je zelf materiaal hebben zoiezo.
quote
0 likes
Tuesday 31st August 2021 20:57
Woopy
Nee de wedstrijd gaat wel op een locatie door (in Duitsland), maar ook nog op een 50tal andere locaties, en de resultaten worden online samen gezet.
quote
0 likes
Tuesday 31st August 2021 21:27
Dennis
Woopy:
"Nee de wedstrijd gaat wel op een locatie door (in Duitsland), maar ook nog op een 50tal andere locaties, en de resultaten worden online samen gezet."

Ohja okee. In duitsland tof man
quote
0 likes
Friday 4th November 2022 9:12
Woopy
Deze gepinde post is precies al een hele tijd niet meer up to date 😂

Binnenkort eens een nieuwe maken.
Momenteel train ik nog verder zoals ik bezig ben, tot aan de push pull wedstrijd op 4 december, alleen dat ik ga beginnen oefenen met de deadlift bar, en ook eens kijken of ik dat ook suited kan doen.

Daarna is er even geen competitie in zicht, dus ga ik even een schema volgen waar ik mijn zwakke punten ga aanpakken, zijnde stones, sandbags, CONDITIE (strongman conditie, geen km's lopen), en grip. Deadlift ga ik aanpakken door minder te deadliften.

Meer detail komt van zodra het begin van het schema in zicht is!
quote
1 likes