Username :
Password : ?
Register

Woopy - Thursday 20th February 2020

Thursday 20th February 2020
Woopy
Bodyweight
81.4kg

Power snatch
3 x 40kg
3 x 40kg
3 x 50kg
3 x 55kg
3 x 60kg
3 x 60kg
3 x 60kg
3 x 60kg
3 x 60kg (Techniek leek een beetje zoek. Bij de laatste sets gemerkt dat ik bij de eerste sets de bar te ver van me heen liet gaan bij de first pull.)

Paused clean + Jerk
3 x 60kg + 3 x 60kg
3 x 80kg + 1 x 80kg
3 x 85kg + 1 x 85kg
3 x 90kg + 1 x 90kg (Jerk was nipt goed bij deze denk ik. Hartslag was bij de laatste sets door het dak aan het gaan, dus genoeg hier)

Squat
3 x 60kg (Low bar squat! En met powerlifting belt. Voelde onwennig en toch zo vertrouwd)
3 x 100kg
3 x 120kg (Soms beetje onwennig maar de gewichten vliegen naar boven alsof het niets is)
1 x 140kg
1 x 160kg (Mentaal begint het zwaarder te worden om aan de lift te beginnen, maar toch easy rep)
1 x 170kg
1 x 180kg (Genoeg voor vandaag, zwaar genoeg. 190 zou kunnen failen.)
6 x 140kg

Benieuwd hoe ver ik tegen volgende maand kom met mijn squat. Veel squat trainingen ga ik niet meer hebben. Van buiten dacht ik hierna nog 1 gewone training en dan nog eens tot aan de openingsbeurten. Daarna de rest van het jaar weer high bar.
Ik zou volgende keer met de sbd sleeves willen trainen, maar weet niet of dat gaat lukken. Voor gewichtheffen zijn die sbd's niet handig (te lastig om snel onder de bar te duiken) maar om na twee oefeningen met bezwete benen die sbd's nog aan te krijgen... Oh well, we zien wel.
Heel benieuwd of ik op die korte tijd aan 200kg+ ga komen. Ik ga niet blij zijn als dat niet lukt.
quote |
0 likes | 11 comments
Thursday 20th February 2020 21:35
Dennis
Zeer benieuwd of je die 200 nog gaat halen. Gogogo

Die sleeves aan krijgen met bezwete benen is echt enorm kut en pijnlijk :p
quote
0 likes
Thursday 20th February 2020 22:04
Rik
Over die sleeves zou ik me zoveel zorgen niet maken.
Ik heb na mijn operatie nog geen knee sleeves aan gehad en merk nauwelijks verschil. Er zit veel tussen de oren wat dat betreft.
quote
0 likes
Thursday 20th February 2020 22:13
Woopy
Die sbd's leveren me toch wel wat op, en de ene weightlifting training die ik er mee gedaan heb was het snel duidelijk dat ze daarvoor niet geschikt waren. Anyhow, ik wil ze op de wedstrijd toch aanhebben en ze zijn sterk genoeg dat ik er op voorhand al eens mee getraind wil hebben, dus zal toch moeten lukken :p
De sleeves die ik voor weightlifting draag daarentegen leveren volgens mij inderdaad geen kg's op.
Last edited: Thursday 20th February 2020 22:13
quote
0 likes
Friday 21st February 2020 9:34
Rik
Ik ga de laatste weken voor mijn wedstrijd ook met sleeves trainen hoor. Gewoon voor de gewenning.
quote
0 likes
Friday 21st February 2020 9:47
Woopy
Vannacht is mijn rechter erector blijkbaar serieus in de kramp geschoten. Elke beweging deed enorm pijn. Letterlijk meer dan 10 minuten er over gedaan om uit bed te raken. Beneden aangekomen mijn madam moeten wakker smsen omdat ik het zelf echt niet zag zitten een pijnstiller uit de lage badkamerkast te halen. Enige dat ik kon doen was rechtopstaan en niet bewegen. Zitten deed pijn, armen bewegen deed pijn, smsen deed pijn, een glas water nemen deed pijn... Enkel rechtstaan met mijn armen recht naar beneden was draaglijk...
Een paracetamol, ibuprofen en een wreef tijgerbalsem later lig ik nu in de zetel wachtend tot het tijd is om bij de dokter een briefje voor mijn afwezigheid te gaan halen. Die verplaatsing zal ook een uitdaging worden, en vermoedelijk niets helpen, maar ik moet wel een briefje hebben...

Hoop dat dit snel weer overwaait...
quote
0 likes
Friday 21st February 2020 10:02
Rik
Is het puur een kramp die niet weg gaat?
Kan aan vermoeidheid liggen. Dat is vaak de oorzaak van krampen.
Of je watercut die nu pas toeslaat? Zou wel heel erg laat zijn, maar als je je niet terug voldoende gehydrateerd hebt is dat misschien mogelijk.

Lijkt me wel mega vervelend zeg. Pfoe, effe afzien nu. Toch vermoed ik dat het geen eeuwigheid zal duren, al lijkt dat misschien wel zo, gezien de mate van het ongemak.
Hopelijk straks alweer een heel stuk beter. Dan heb je een heel weekend om te bekomen.
quote
0 likes
Friday 21st February 2020 10:03
Dennis
Awwww das dikke klote man! Hopelijk is het van korte duur
quote
0 likes
Friday 21st February 2020 10:09
Woopy
Ik heb minstens anderhalf uur gewoon rechtgestaan vanochtend :/

Vermoeidheid, mss. Voel me niet speciaal moe maar merk wel dat ik mijn lichaam niet de tijd gegeven heb om te herstellen van de wedstrijd, die er toch meer in zat dan ik gedacht had. De watercut viel best mee dus dat zou me verbazen.
Straks kort na de middag naar de dokter.
quote
0 likes
Friday 21st February 2020 10:21
Dennis
Wauw gewoon rechtstaan en nieks gedaan? :p moet echt kut zijn als je even nieks anders kan buiten rechtstaan.... al helemaal jammer dat een dokter nieks kan doen maar dat je niet anders kan omdat je een briefje nodig hebt he.

Hopelijk heeft de kramp geen schade aangericht waardoor het zo erg is nu.
quote
0 likes
Friday 21st February 2020 10:26
Rik
Het kan een combinatie zijn van zaken die nu naar boven komt. Mentale stress door de spanning voor de wedstrijd + lichamelijke stress van de maximale inspanning tijdens de wedstrijd + watercut + weer snel de trainingen opgepakt + misschien nog andere dingen waar wij geen zaken mee hebben ... dat kan samen wel eens zorgen voor 1 of ander lichamelijk ongemak.
Meestal is zoiets niet ernstig, maar als het op je rug slaat is het wel heel heel erg vervelend. Een beetje rust kan dan wonderen doen.
Ik zou wel proberen te bewegen. Natuurlijk niks forceren en jezelf dwingen door te zetten als de pijn richting @8 gaat is uiteraard ook niet de bedoeling.
quote
0 likes
Saturday 22nd February 2020 23:42
Woopy
In de loop van de dag vrijdag beter gegaan. De pijnstillers helpen enorm. Van zodra ze uitgewerkt zijn voel ik het ook meteen, en koude is ook een trigger.
Afgelopen nacht wel beter kunnen slapen. Enkele keren wakker geworden nog steeds en wat pijn, maar minder dan die eerste nacht toen ik een aantal keer met serieuze pijn wakker werd en geen pijnvrije houding vond.
Momenteel dus nog pijn maar niets waar ik in de dagelijkse activiteiten echt gehinderd word. Een bak boodschappen dragen vandaag was wel nog wat teveel uitdaging.
Training morgen zal dus niets worden. Benchen heel misschien als het ok voelt maar de rest lijkt me geen geweldig idee als boodschappen al teveel zijn.
Volgende week een gewichtheftraining opofferen om bench, deadlift en log in te halen. Gewichtheftraining is nu iets minder kritisch dan de PL wedstrijd binnen enkele weken.
quote
1 likes